Συνδέσεις (28.11.2016)

Τραμποικονομικά

Paul Krugman, Infrastructure Build or Privatization Scam?

«Να θυμόσαστε, όμως, με ποιον έχετε να κάνετε: εάν επενδύσετε οτιδήποτε με αυτόν τον τύπο, είτε λεφτά είτε φήμη, κινδυνεύετε πολύ να εξαπατηθείτε».

Ronald A. Klain, Trump’s big infrastructure plan? It’s a trap

Ο πρώην σύμβουλος του Μπ. Ομπάμα ισχυρίζεται πως «Όσοι υποστηρίξουν το σχέδιο Τραμπ κάνουν λάθος πολιτικής και πολιτικής κρίσης που θα το μετανιώσουν, όπως οι προηγηθέντες Δημοκρατικοί που ψήφισαν για την περικοπή των φόρων από τον Ρήγκαν το 1981 και τον Τζώρτζ Μπους το 2001».

EconoSpeak, Nonsense on Privatization of Public Infrastructure

Η πρόταση του Τραμπ για τις υποδομές συντάχθηκε από τους Peter Navarro και Wilbur Ross. «… Ακόμη και ο Greg Mankiw διαπίστωσε ότι η ανάλυσή τους των μακροοικονομικών πίσω από τις φορολογικές περικοπές του Τραμπ δεν βγάζει καθόλου νόημα».

Brad DeLong, Any Hopes for Inclusive Growth in the Age of Trump?

«Είναι λίαν απίθανο να έχουμε κάποια συμπεριληπτική (inclusive) μεγέθυνση—όχι για τα δύο επόμενα χρόνια, και πιθανόν όχι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια… Όποια μεγέθυνση θα έχουμε θα είναι ‘αποκλειστική’ (exclusive)—δηλαδή, θα παραχθούν πάρα πολύ μεγάλα κέρδη σε εισοδήματα και περιουσίες για την ανώτατη εισοδηματική τάξη». Ο Τραμπ μάλλον θα μοιάζει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Μια μπούγκα-μπούγκα διακυβέρνηση».

Larry Summers, Trump’s economic plan is ‘ill-designed’ and harmful

«Εάν προσθέσετε όλα αυτά, δεν φαίνεται να οδηγούν σε πολύ θετική εξίσωση, εξαιρώντας έναν περιορισμένο αριθμό εταιρειών που θα ωφεληθούν από τα μέτρα απορρύθμισης».

Sanjay Reddy, Trumpism Has Dealt a Mortal Blow to Orthodox Economics and ‘Social Science’

«Ο τραμπισμός είναι μια κρίση για τις περισσότερες υψηλού κύρους μεθόδους κατανόησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, που εξευγενίστηκαν και ενθρονίστηκαν από τη μητροπολιτική πανεπιστημιακή κοινότητα κατά το τελευταίο τρίτο του αιώνα. Η κρίση οδήγησε την ‘κοινωνική επιστήμη’ να καταρρεύσει σαν καρτόσπιτο. Μπορεί να διασωθεί μόνον με ολική επανεπινόηση, εκ των κάτω προς τα πάνω».

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s