Συνδέσεις (24.10.2016)

Τάσος Τέλλογλου, ΜΜΕ: Σαράντα μέρες αγωνίας για την κυβέρνηση

Συστηματική καταγραφή των σχετικών με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών γεγονότων. Υπόθεση που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για το μέλλον της παρούσας κυβέρνησης.

Στρατής Μπουρνάζος, Δεν είναι «ροζ», είναι μαύρη και είναι «Ζούγκλα»

Έξοχο άρθρο. «Το ‘ερωτικό σκάνδαλο’ ανώτατου δικαστικού, που ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, δεν είναι ούτε ‘ροζ’, όπως διατείνονται εκείνοι που το διακινούν, ούτε ‘κίτρινο’, όπως ίσως σκεφτεί  αμέσως ο αναγνώστης. Είναι μαύρο, κατάμαυρο· είναι μια υπόθεση άθλιου εκβιασμού, εξαιρετικά δυσοίωνη για τον δημόσιο βίο, αν βρει έδαφος». Τέτοια κείμενα διασώζουν την «ηθική» διάσταση της Αριστεράς.

Γιώργος Σιακαντάρης, Από ποιον και τι κινδυνεύουμε;

«Δεν φανταζόμουν ότι ο αυριανισμός μπορεί να έχει ‘αυτόνομο’ παρών στα πρωτοσέλιδα της ‘Αυγής’. Δεν φανταζόμουν, όταν πριν 25 χρόνια, αναρωτιόμουν αν έχει αυτόνομο πολιτικό μέλλον ο αυριανισμός, ότι κάποιοι, φυσικά όχι όλοι, ούτε καν οι περισσότεροι στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα τον αναπαρήγαγαν στους κόλπους της ίδιας της ‘Αυγής’. […] Όχι, δεν φοβάμαι ότι ο αριστερός ολισμός ή δεσποτισμός (κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών) θα οδηγήσει στον ολοκληρωτισμό (κατάργηση του πολιτικού και ιδεολογικού πλουραλισμού). Αυτό που φοβάμαι είναι το τι θα έχει μείνει σ’ αυτήν εδώ τη χώρα, όταν ο ολισμός παραδώσει κάποια στιγμή την εξουσία. Γιατί τελικά δεν κινδυνεύουμε από τον Στάλιν και τον κομμουνισμό, αλλά από τον εκφασισμό της κοινωνίας μας.»

Αντώνιος Κουρής, Νίκος Παρασκευόπουλος: η Δικαιοσύνη στο απόσπασμα

Περί του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου (1): «Αυτές τις μέρες, η πιο σταθερή από τις τρεις εξουσίες, η δικαιοσύνη,  εκμαυλίζεται θεσμικά, με τρόπο πρωτόγνωρο και ταχύτατο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, θεωρεί ότι θεράπευσε το Δίκαιο όλη του τη ζωή. Αλλά έμελλε να το συντρίψει στα χέρια του με σαιξπηρικό τρόπο».

Πάσχος Μανδραβέλης, Πού είσαι Νίκο, που ’λεγες…

Περί του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου (2): «Λένε ότι η εξουσία διαφθείρει αλλά στην περίπτωση της Πρώτης Φοράς Αριστερά (ΠΦΑ) σαρώνει υπολήψεις. Όχι μόνο των θυμάτων των υποκλοπών, αλλά και εκείνων που κάποτε τις στηλίτευαν.»

Γιάννης Βούλγαρης, Η κατάντια των δημόσιων ηθών

«Το πράγμα όμως αποδείχτηκε πιο περίπλοκο και η αριστεροδεξιά όσμωση πιο προχωρημένη. Η παρακρατική μεθόδευση κατά επιφανών δικαστικών και ο επαίσχυντος ρόλος του συριζαίου υπουργού Παρασκευόπουλου, έδειξε ότι ο αυταρχισμός και η αντιθεσμική νοοτροπία φωλιάζει στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ πρόκειται για ιστορική ασυνέχεια, για κάτι άλλο, για συνολική ρήξη με τα ήθη και την ηθική της ιστορικής Αριστεράς». Πλήρης ταύτιση των απόψεων μου με τον Γιάννη Βούλγαρη (βλ. το κείμενό μου Περί ΣΥΡΙΖΑ)

Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών, Η Ιστορία στο εδώλιο

Τείνει να γίνει επιδημία. Μια ιστορικός σέρνεται στα δικαστήρια για την επιστημονική της δουλειά.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s