Συνδέσεις (07.10.2016)

Heather Stewart & Peter Walker, Η Τερέζα Μέι ξαποστέλνει τον Κάμερον (και τη Θάτσερ) στα αζήτητα

Σε μια λαϊκιστική ομιλία, η Μέι μίλησε για την «αθόρυβη επανάσταση» του δημοψηφίσματος, η οποία αναγκάζει στην στροφή προς έναν «νέο συντηρητισμό» που κατανοεί ότι «υπάρχουν στη ζωή περισσότερα πράγματα από τον ατομικισμό και το ίδιον συμφέρον».

Οι συντηρητικοί της Τερέζας Μέι δεν είναι άθλιοι, φοβισμένοι είναι

Η Μέι δεν κινήθηκε προς τα δεξιά, τα αριστερά ή το κέντρο. Τα έκανε και τα τρία (δεξιά: μεταναστευτικό / αριστερά: οικονομικός παρεμβατισμός / κέντρο: ίδιο εκκρεμές με την κοινωνική γνώμη που κλίνει προς τα αριστερά στα οικονομικά και προς τα δεξιά σε κοινωνικά ζητήματα).

Pascal Riché, Η αγγλική δεξιά γυρίζει την πλάτη στον θατσερισμό, αλλά όχι και η γαλλική

Αφού σημειώνει τη στροφή προς το παρεμβατικό κράτος στην ομιλία της Μέι, ο Pascal Riché επισημαίνει εύλογα ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε. Ενδέχεται αυτή η νέα προσέγγιση της οικονομικής πολιτικής να μην είναι παρά προπέτασμα καπνού ώστε να περάσουν τα μέτρα για το μεταναστευτικό. Το άρθρο ειρωνεύεται το περιοδικό Le Point (και τη γαλλική δεξιά) που κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα με φωτογραφία-απάντηση της Θάτσερ στο εξώφυλλο, κάτω από τον τίτλο «Το καλύτερο πρόγραμμα για το 2017;».

Simon Wren-Lewis, Οι ξενοφοβικοί

Σκληρή κριτική στους συντηρητικούς: «Βλέποντας το Συντηρητικό κόμμα να πηγαίνει κατευθείαν προς το κόμμα της Ανεξαρτησίας όσον αφορά τη μετανάστευση, είναι σαν να βλέπω το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να πηγαίνει ολοταχώς προς τον Τραμπ. Με τέτοια λόγια και πράξεις από την κυβέρνηση, αισθάνομαι απελπισμένα την ανάγκη να πω στους πολλούς μετανάστες που γνωρίζω ότι εργάζονται σκληρά και προσφέρουν σε τούτη τη χώρα: αυτή δεν είναι η πραγματική Αγγλία. Οι περισσότεροι από εμάς δεν σκέπτονται έτσι».

Rowena Mason, Τα κύρια σημεία της ομιλίας της Τερέζας Μέι

Η Rowena Mason σχολιάζει 15 σημεία της ομιλίας της Τερέζας Μέι. Κείμενο που αποκωδικοποιεί τις βασικές θέσεις της, στο οποίο υπάρχουν και αντιπαραβολές με τον «μιλιμπαντισμό».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s